Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

ΣΤΟ ''ΦΩΣ'' Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ...


“Οι μεγάλες αγάπες δύσκολα κρύβονται” λέει ο θυμόσοφος λαός μας... παραταύτα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπόρεσε να κρατήσει μακριά από τα μάτια της δημοσιότητας την νέα συνάντηση που είχε με τoν πρόεδρο της ισραηλιτικής εταιρείας YOZMA, Yigal Erlich. 

Πρόκειται για ένα όμιλο που θεωρείται από τους κορυφαίους παγκοσμίως στον χώρο των παγκοσμίων αμυντικών και πληροφοριακών συστημάτων κι εσχάτως έχει δραστηριοποιηθεί στους τομείς της ύδρευσης, της ενέργειας, του τουρισμού (διεκδίκησε το Ελληνικό).

 O κ. Erlich ήταν από τους συνδαιτυμόνες του Έλληνα πρωθυπουργού τον προηγούμενο Οκτώβριο, όταν αυτός επισκέφτηκε το Τελ Αβίβ και υπέγραψε την διακρατική συμφωνία με το Ισραήλ. Τότε ο ίδιος είχε έρθει σ’ επαφή με μέλη της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων και με παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Τις σχέσεις αυτές, αφού τις καλλιέργησε σε συχνά ταξίδια που είχε στην Αθήνα, δήθεν για επενδύσεις στην χώρα μας σε θέματα τεχνολογίας, απέκτησε δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με τον νέο υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, δηλωμένο φίλο των σιωνιστών από την εποχή που προάσπιζε τα συμφέροντα της γνωστής εβραϊκής οικογένειας τοκογλύφων Ρότσιλντ. 

 Για όσους δεν το γνωρίζουν, η YOZMA αποτελεί κατασκεύασμα των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών που θέλουν να διεισδύσουν με το πρόσχημα της συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας τους με άλλα κράτη στις υπηρεσίες ασφαλείας αυτών, κάτι που έχουν επιτύχει στην Ελλάδα όπου έχουν βρει πρόθυμους συνομιλητές στην ηγεσία της Αστυνομίας αλλά και σε υψηλόβαθμο στρατιωτικό. 

 Το στοίχημα, πάντως, για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τον Erlich είναι η αναβίωση του εβραϊκού στοιχείου της Θεσσαλονίκης, αφού είναι γνωστή η προτροπή του προς τους νέους επιχειρηματίες της χώρας του να κάνουν επενδύσεις στην «μάνα του Ισραήλ», όπως ο ίδιος αποκαλεί την συμπρωτεύουσα. 

Προκειμένου δε να μπορέσει να υλοποιήσει το σχέδιό του έχει πλησιάσει δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, αλλά και πολιτικούς παράγοντες των κομμάτων του «ανθελληνικού τόξου» (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ), στους οποίους έχει τάξει την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας με την εγκατάσταση σε δήμους του Θερμαϊκού, εργοστασίων πληροφορικής και αμυντικών συστημάτων. 

 Έφτασε δε μέχρι του σημείου να υποσχεθεί ότι θα υπάρξει συμπαραγωγή ισραηλινού άρματος και οχημάτων που θα χρησιμοποιούνται τόσο για ιδιωτική όσο και για στρατιωτική χρήση. Εκείνο, πάντως, που τον ενδιαφέρει ιδιαιτέρως, όπως έδειξαν οι επισκέψεις του, είναι οι αγροτικές καλλιέργειες, αφού η εύφορη γη της Μακεδονίας προσφέρεται για επενδύσεις με σχεδόν μηδενικό κόστος, σε αντίθεση με το Ισραήλ όπου ακόμη και η βροχή προκαλείται με τεχνητά μέσα.

ΠΗΓΗ - http://hellaspress-angel.blogspot.gr/