Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΣΥΡΙΑ - ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...


Βάση του συριακού Στρατού φέρεται πως βομβάρδισαν τουρκικά άρματα μάχης σύμφωνα με το ιστολόγιο Al Alam το οποίο επικαλείται τον ανταποκριτή του στην Λαττάκεια. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται η βάση του συριακού Στρατού βρίσκεται στην Kasab στο δυτικό άκρο των τουρκο-συριακών συνόρων, νότια απο την τουρκική επαρχία Χατάι και περί τα 50 χλμ. βόρεια και ανατολικά από την Λαττάκεια.

 Εκτός από βολές τουρκικών αρμάτων (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως τα άρματα προχώρησαν εντός συριακού εδάφους) ο τουρκικός Στρατός χρησιμοποίησε και ρουκέτες για να πλήξει τη βάση. Η ένταση που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες έχει ανέβει τα τελευταία 24ωρα μετά την κατάρριψη συριακού μαχητικού MiG-23 από τουρκικά F-16. Η Τουρκία κατηγορούσε σήμερα τη Συρία ότι αντιαεροπορικά της συστήματα εγκλώβισαν τουρκικά μαχητικά. 

Επικαλούμενη δελτίο τύπου το τουρκικού Γενικού Επιτελείου, η κρατική τουρκική τηλε3όραση ανέφερε ότι"Πέντε (5) μαχητικά αεροσκάφη F-16 παρενοχλήθηκαν από συριακό πυραυλικό σύστημα ενώ πετούσαν πάνω από την επαρχία HATAY". Η επαρχία Χατάι ή Χατάυ (τουρκικά: Hatay) είναι επαρχία της νοτιοανατολικής Τουρκίας στο διαμέρισμα της Μεσογείου. Πρόκειται για μία στενή λωρίδα γης που περιβάλλεται από εδάφη της Συρίας ενώ στα δυτικά βρέχεται από την Μεσόγειο θάλασσα.

 Η συγκεκριμένη επαρχία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα σύνορα όπου βρίσκεται η βάση της Kasab ε3νώ 3είναι άγνωστο εάν οι τουρκικός βομβαρδισμός –εάν έγινε- είχε στόχο τα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα που εγκλώβισαν –σύμφωνα με την Τουρκία- τα τουρκικά μαχητικά.

ΠΗΓΗ - http://olympospress.blogspot.gr/